Hasznos infók

Mennyire tudok beleszólni a ház alakításába?

Típusházainkat különböző célokra alakítottuk ki. Van amit állandó lakhatásra, van amit nyaralónak, van amit kiadásra. Amennyiben megtalálja az önnek legmegfelelőbb kialakítást, ki tudja választani a külső és belső burkolatokat, szekrény frontokat, konyhai munkalapot, lépcsőlapokat többek között. Amennyiben egyedi igény merül fel, természetesen át is tudunk tervezni egy tiny-t. Ennek költsége az igények szerint alakul.

Mekkorák a házak? Mivel tudom vontatni?

A közúti vontatás szabályait betartva 255 cm széles, maximum 4 m magas és maximum 3,5 tonna. Hosszúságuk 6 vagy 8 méter lehet. Ilyen paraméterekkel B+E kategóriás személygépjárművel is vontatható mindegyik tiny house-unk. Fontos, hogy egy olyan erősebb gépjárművet használjunk, ami biztonságosan tud vontatni egy ekkora utánfutót.

Igénybe tudok venni finanszírozást?

Jelenleg még nincs olyan hitelkonstrukció, amit ezekre a tiny house-okra adnak a hitelintézetek. Mivel nem ingatlanokról beszélünk, így csak szabadfelhasználású hiteleket lehet igénybe venni, de hamarosan tárgyalásba kezdünk több bankkal a lehetőségekről.  

Mennyi a gyártási idő és hol tudom átvenni?

Házaink jelenleg még egyedi igények alapján készítjük, így nem tudunk  pontos kivitelezési időt, de 3 hónap alatt készen lehet, ha minden egyeztetés meg van. Az új tiny house Budapesten, Dél-Budán vehető át telepünkön, de igény szerint le is szállítjuk a megadott címre. Évente csak korlátozott számú tiny építést tudunk elvégezni, ezért javasoljuk, hogy ha nem akar csalódni, akkor fontolja meg a foglalást a következő rendelkezésre álló szabad dátumra. Ezek legalább 2-3 hónappal előre foglalhatók le. Biztosítani tudja foglalási és tervezési díjjal, amely 300000 Ft + ÁFA, amit  levonunk a tiny árából.

Milyen jogszabályok vonatkoznak a tiny house-okra?

A magyar jogszabályok nem ismerik ezeket a lakhatási megoldásokat, így egyeztetve a hatóságokkal a törvényes megnevezése nem helyhez kötött műszaki alkotás. Ebből kifolyólag nem vonatkozik rá az építési törvény, nem számít épületnek. A házakat minden esetben úgy alakítjuk ki, hogy az a trélerről leemelhető, így nem képez egy egységet a kettő. Az utánfutó rendszámmal rendelkezik, így forgalomban való használatához  vizsgáztatni kell önmagában, amihez emelőket tudunk biztosítani. Az új apróház átvételekor természetesen friss vizsgával rendelkezik az utánfutó.