Milyen házaink vannak?

Hogyan rendelhetők?

Milyen felszereltséggel?

 

 

Méretek

Házainknak sok igénynek és szabálynak kell megfelelnie. A KRESZ által előírt 255 cm-es maximális szélesség mellett kihasználjuk az engedélyezett legnagyobb magasságot, hogy minél komfortosabb legyen az élet a tiny house-ban. Hosszúságra 6, 8 vagy 10 méteres apróházakat építünk. A súly minden esetben megáll 3,5 tonna alatt, így vontatható B+E kategóriás jogosítvánnyal.

KIALAKÍTÁS

Minden tiny house-unk nagy múlttal rendelkező, professzionális utánfutó gyártó trélerén áll, amelyről emelők segítségével leemelhető. A ház alapja acél létraalváz, amin acél profil vázszerkezet alkotja a falakat és a födémet. A falak és födémek szórt purhab vagy kőzetgyapot szigetelést kapnak és 5-6 légkamrás,  kettő vagy három rétegű nyílászárók biztosítják a megfelelő hőszigetelést. A tető trapézlemez burkolatú, amely alatt megfelelő rétegrendet kiépítve bent marad a meleg a hideg téli éjszakákon is, így apró házunk teljes mértékben négy évszakos. Fűtésről gondoskodhat infra padlófűtés, gázfűtés, légkondicionáló vagy akár hangulatos beltéri kis kályha is. Alap berendezés tartalmazza a konyhabútort, tűzhelyet, hálózati víz- és csatorna kiállást, mosogatót, zuhanykabint, wc-t, mosdót és a beépített szekrényeket is.

Rendelhető extrák

Apró kis házikónkból egy igazi luxus lakot tudunk kihozni, ha kicsit feltuningoljuk. Választható extrák között olyan lehetőségek vannak a teljesség igénye nélkül, mint az  indukciós főzőlap, kád, napelem, napkollektor,  szúnyogháló, redőny, hálózatfüggetlen víztartályok, okosotthon funkciók (fűtés, világítás, ajtónyitás), stb.

Megrendelés

Az első és legfontosabb, hogy a lehető legtöbb részletet le tudjuk egyeztetni. A pontos kialakítás és felszereltség meghatározása után tudunk egy körülbelüli kivitelezési időt és árajánlatot adni. A gyártási idő körülbelül 3 hónapot vesz igénybe, de ezt nagyban befolyásolja az adott tiny egyedisége.

UTÁNFUTÓ

Tiny House-inkat egyedi gyártású, kimondottan ilyen házakhoz tervezett utánfutókra építjük, amelyeket megrendelésre készít beszállítónk. Teljes mértékben megfelelnek az EU-s közúti törvényeknek és jogszabályoknak. Amikor megérkeznek a gyártótól, minden esetben alaposan megvizsgáljuk a trélereket és tartozékaikat, mint az emelőket és a fékrendszert, így biztosítjuk a tökéletes megbízhatóságot.

PADLÓZAT

Az építési folyamat következő lépése az utánfutó szerkezeti keretére kerülő alsó burkolat és acél létra alváz. Itt 100 mm-es padlószigeteléssel történő szigetelés történik. Ezután az acélkeret felső részét befedjük habszalaggal,  amely hő- és nedvességgátként működik az acél és az OSB lemez alja között. Ezután lefektetjük a padló alsó rétegét, amely két réteg 12mm-es OSB lemezből készül. Erre kerül a tervek és igények alapján párazáró fólia, hőtükör, infra fűtőfólia, XPS lap, laminált padló vagy vinyl padlólap.

VÁZSZERKEZET
Kis otthonaink építéséhez kizárólag acélszerkezetet használunk. Az acél erősebb, strapabíróbb és döntő fontosságú, hogy könnyebb, mint a hagyományos favázas szerkezet. A hengerelt formázási technológia pontossága miatt rendkívül alacsony a hulladékmennyiség, az acél pedig 100% -ban újrahasznosítható, így környezeti lábnyoma is minimális.
BELSŐ FALAK
A hagyományos gipszkarton nem alkalmas az apró ház falának és mennyezetének burkolatához, mivel nehéz és hajlamos a repedezésre. Ehelyett nyírfa rétegelt lemezt, lambériát vagy akár speciális fa illetve fa hatású burkolatokat használunk.
FÜRDŐSZOBA FALAK

Mindannyian tudjuk, hogy a fürdőszoba a leginkább olyan hely, ahol a nedvesség kérdése merül fel, tehát a fürdőszoba falának és mennyezetének burkolására PVC vízálló fürdőszobai falburkoló elemeket használunk, amelyek nagy szín és mintaválasztékban kaphatóak. Kifejezetten erre a célra tervezték őket és rendkívül könnyen tisztíthatók.

SZIGETELÉS

Házaink négy évszakos kivitelezésűek, így akár télen is komfortosan lakható. A falak és a mennyezet szigetelésére nagy hőtartó képességű kőzetgyapotot vagy szórt purhabot használunk. Az kőzetgyapot kiváló hangelnyelő (magas áramlási ellenállás, alacsony dinamikai rugalmassági modulus és magas hangelnyelés). Nem tűzveszélyes (nem éghető): A1, Tűz hatására nem csepegnek, és nem fejlesztenek füstöt. Páratechnikailag nyitott szálszerkezetűek, ezért páraáteresztők. Méret és formatartók, mivel rugalmas szálszerkezetűek. Könnyen vághatók, alakíthatók, beépítésük során minimális hulladék keletkezik. Egészségre ártalmatlanok. Környezetre veszélytelenek (nem tartalmaznak hajtógázokat, 100%-ban újrafelhasználhatók). A kőzetgyapot évtizedek óta bevált szigetelőanyag könnyűszerkezetes házaknál. A purhab szigetelés kiemelt hőszigetelő hatása kinti nagy mínuszokban is komfortos szobahőmérsékletet eredményez. Kívülről egy légzáró, de belülről páraáteresztő fólia borítás kerül fel, majd erre jön a külső burkolat.

ABLAKOK

5 vagy 6 légkamrás, bukó-nyíló, méretre szabott, dupla üvegezésű ablakokat használunk. A nagyobb üvegtáblák három rétegűek, így a nagy üvegfelület is megfelelő hővédelemmel rendelkezik.

KÜLSŐ BURKOLAT

A leggyakrabban használt típusú burkolatok: könnyű vinyl burkolatok vagy színes acél trapézlemez. A nagyobb, 8 vagy 10 méteres tiny house-ok nehezek és a súly csökkentése érdekében esetleg vinyl burkolatot is kell használni. Kisebb 6 méter hosszú házakon az ügyfelek kérésére színes acél vagy más típusú burkolat lehet. A ház várható össztömegétől függően néha beépíthetünk különböző dekoratív fa burkolatokat is.

TETŐ ÉS ERESZCSATORNA
A tetőburkolat színes trapézlemezből készül. Különféle tetőfedő profilokat használunk, a tető magasságától és a tervezés esztétikájától függően. Az ügyfelek számos színből választhatnak, hogy testreszabhassák házuk megjelenését. Az ereszcsatorna egyedileg gyártott, 50 mm-es vízgyűjtő mélységgel és PVC lefolyóval.
KONYHA
A konyhapultokat HPL rétegelt lemezből készítjük, míg a szekrények fóliázott faforgácslemezből vagy rétegelt lemezből készülnek – ez tartós, könnyen tisztítható és sokkal könnyebb, mint a legtöbb konyhában használt MDF-termékek. Egyedi igények alapján más anyagokra, például bambuszra vagy rozsdamentes acélra megoldásokat is kivitelezünk. Több tucat szín és fogantyú, fogógomb kombinációból választhatja ki az önnek tetsző megoldást.
BEÉPÍTETT KÉSZÜLÉKEK
A készülékeket Ön is beszerezheti, de ránk is bízhatja. Számos különböző márkát használunk a célnak megfelelően. Ha vannak olyan készülékei, amelyek már rendelkezésre állnak, és amelyeket be szeretne építeni a házba, akkor a tervezési folyamat korai szakaszában tudnunk kell, hogy a szekrényeket megfelelő módon felépíthessük. Javasoljuk gázos sütő és tűzhely használatát az elektromos áramfelhasználás csökkentése érdekében, amely egy kis házban korlátozottak, amennyiben hálózatfüggetlenül szeretné használni házát.
EGYEDI BÚTORDARABOK

Van egy olyan asztalos csapatunk, akik szeretik a kihívást – legyen szó akár egy kihúzható kanapéról, összecsukható asztalról vagy egy egyedi lépcsőről, szinte bármit meg tudunk csinálni. Mivel a súly mindig fontos, figyelembe kell venni, hogy hogyan terheljük a házat, így ajánlott könnyebb és vékonyabb anyagokat használni ahol lehet. Ajánljuk például a nyírfa rétegelt lemezt itt is, mivel könnyű és akár némi színtelen lakkal is jól mutat.

LÉPCSŐ

A tárolós lépcsők apró otthonunk ikonikus alkotóelemei. Könnyű nyírfa rétegelt lemezből és tartós laminált fenyőből építjük őket. Pontosan testreszabhatja, hogy milyen típusú tárolást szeretne a lépcső alatt, legyen az nyitott polc, szekrény, rejtett mosógép, fiók vagy nagyméretű készülékek, például hűtőszekrények helye.

LÉTRA

Néhány létrán könnyebben lehet mászni, mint másokon. Ha fiatal vagy és fitt – a falhoz rögzített függőleges létra jó választás, mivel nem foglalnak el helyet, de kihívást jelenthet a fel- és lemászás. Tehát azok számára, akik valami kényelmesebbet szeretnének, van leakasztható fenyőlétra megoldás is, amely így könnyebben tárolható használaton kívül.

ABLAK KIEGÉSZÍTŐK
Igény alapján felszereljük az ablakokat redőnnyel, szúnyoghálóval vagy akár zsalugáterrel.
WC

Alapvetően kétfajta wc típus kivitelezhető ezekben a házikókban. Az egyik a hagyományos angol wc leginkább abban az esetben játszik szerepet, ha csatorna és vízhálózatra kötjük a házat. Amennyiben hálózatfüggetlen, azaz off-grid megoldásúra építjük a házat, akkor a lakókocsiknál régóta bevált wc megoldást tudjuk használni. Ezeknél a wc-knél szennyvíz és tisztavíz tartályt használunk. A szennyvíztartály tartalmának kellemetlen szagától nem kell tartani, ma már van jó megoldás ezek ellen. Kiürítéskor teljesen szagmentes folyadékot ürítünk ki a tartályból. A víztakarékosság miatt lehetőség van egy szürkevíz tartály beépítésére is, amit használhatunk a wc öblítéshez, így takarékoskodva a tiszta vízzel. A legtakarékosabb és legkörnyezetbarátabb megoldás viszont nem más, mint a komposztálós wc. Ez a megoldás hazánkban még csak mostanában kezd elterjedni, de aki igazán figyel a minél kisebb ökológiai lábnyomára, annak nagyszerű megoldás új apróházába.

VILÁGÍTÁS, KONNEKTOROK ÉS ENERGIAPONTOK

Számos világítást használunk különböző helyzetekben, de mindig márkás, minőségi termékeket közül választunk. Alacsony energiafelhasználású, hatékony LED-es lámpákat építünk be. Ha kreatívnak szeretne lenni a világítással, akkor ezt megteheti. Beépített lépcsővilágítást vagy rejtett szalagvilágítást is beépíthetünk akár. Szabványos kapcsolóberendezésünk a klasszikus, de elegáns Schneider Asfora sorozat.

NAPENERGIA BERENDEZÉSEK

Napelemek telepíthetők az apróház tetejére, így teljesen ellátható az energiaigény. A napkollektoros csomagot ugyancsak testre szabjuk az Ön energiafelhasználása és igényei szerint.

MELEGVÍZ

Hálózatra köthető házainknál az elektromos vízmelegítő egységet kívülre telepítjük, így nem foglalják el értékes alapterületünket. A kis fogyasztású, energiatakarékos vízmelegítők napelemekkel is üzemeltethetők. Hálózatfüggetlen megoldásoknál napkollektort javasolunk a napelem rendszer terheltségének csökkentésére.

FŰTÉSI LEHETŐSÉGEK

Mivel tiny house-unk kicsi és jól szigetelt, gyorsan felmelegszik. A legegyszerűbb mód a helytakarékosság érdekében a falra szerelt elektromos infra panel, infra padlófűtés, fűtő-hűtő légkondicionáló használata. Ha azonban házát nem kívánja hálózatra kötni, akkor alternatív fűtést javasolunk, például beépített gázfűtést gázpalackról vagy egy kis fatüzelési kályhát. Fatüzelési kályha vagy gáztűzhely / sütő, gázfűtés használata esetén a kis helyiség miatt fontos a megfelelő szellőzés.

Napelem panelek, amivel bármilyen körülmények között ellátja tiny house-át elegendő árammal

– Rendelhető bármelyik modellhez

Off-grid és/vagy hálózati vízellátás

– Rendelhető bármelyik modellhez

Extra víztartályok, akár 1000 literes kapacitással is

 – Rendelhető bármelyik modellhez

Terasz akár 30 m2-es kivitelben is a ház hosszától függően

– Rendelhető bármelyik modellhez

Írj, beszélgessünk a Tiny house-okról!